YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Yozgat’ta Mevlânâ Etkinliği (13 Eylül 2007)

Yozgat’da etkinliğin yapılacağı 13 Eylül 2007 tarihinde Müjdat ÖZBAHÇIVANOĞLU (Daire Başkanı) ve Erol EVCİN (Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı) Yozgat Valisi Sayın Amir ÇİÇEK’e ve Belediye Başkanı Sayın Yusuf BAŞER’e birer nezaket ziyaretinde bulunmuşlar ve etkinlik hakkında kendilerine bilgi sunmuşlardır. Ayrıca etkinlik hakkında İl Kültür Turizm Müdürü Sayın Fuat DURSUN ile de bir görüşme yapılmıştır.

Etkinlik akşam saat 21.30’da 2.500 kişilik Bozok Kapalı Spor Salonu’nda başlamıştır. Belediye Başkanı Sayın Yusuf BAŞER’in ve Vali Amir ÇİÇEK’in etkinliğin anlam ve önemini belirten konuşmalarını takiben Prof.Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU (Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı) Mevlana hakkında 25 dakika süren bir tebliğ sunmuştur. Bunu Mevlana ve Mevlevilik hakkında bilgi veren bir sine-vizyon gösterisi takip etmiştir. Bu gösterinin ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun dinletisi eşliğinde sema ayini icra edilmiştir. Etkinlik yaklaşık olarak iki saat sürmüştür.

Etkinliğe Yozgat Valisi Sayın Amir ÇİÇEK’in yanı sıra Bozok Üniversitesi Rektörü Sayın İnci VARİNLİ de iştirak etmişlerdir.