YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Amasya’da Mevlânâ Etkinliği (15 Eylül 2007)

Amasya’da etkinliğin yapılacağı 15 Eylül 2007 tarihinde Müjdat ÖZBAHÇIVANOĞLU (Daire Başkanı) ve Erol EVCİN (Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı) Amasya Belediye Başkanı Sayın İsmet ÖZARSLAN’a bir nezaket ziyaretinde bulunmuşlar ve etkinlik hakkında kendisine bilgi sunmuşlardır. Etkinlik Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin MENÇ ile koordineli olarak yönlendirilmiştir.

Etkinlik programı akşam saat 21.30’da 1.500 kişilik Hamit Kaplan Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlamıştır. Akabinde Belediye Başkanı Sayın İsmet ÖZARSLAN etkinliğin anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmıştır. Ardından (Kırıkkale Üniv.Fen-Edb.Fak.Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı) etkinlikte hazır bulunan halka “Mevlana’nın Hayatı ve Felsefesi” hakkında 25 dakika süren tebliğini sunmuştur.

Etkinlik, Mevlana’nın hayat hikayesini ve Mevleviliği anlatan bir sine-vizyon gösterisinin ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun dinletisi eşliğinde sema ayini ile devam etmiştir. Yaklaşık olarak iki saat süren etkinliğe halkın büyük bir ilgi gösterdiği görülmüştür.