YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2008 Yılı Nevruz Etkinlikleri

Geleneksel kültür değerlerimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan mevsimlik bayramlarımızdan Nevruz, her yıl olduğu gibi 2008 yılında da, 21 Mart tarihinde ülkemiz genelinde Bakanlığımız koordinasyonunda çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

Türk dünyasının ve dünya tarihinin en eski mevsimlik bayramlarından olan Nevruz'un tanıtılması, konuya ilişkin değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılması ve gençliğimizin insan ve doğa sevgisini, hoşgörü ve yardımlaşma duygularını pekiştirerek onların milli, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkacak bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla; “TÜRK KÜLTÜRÜNDE NEVRUZ” konulu Türkiye genelinde tüm resmi ve özel ilköğretim okullarının 3., 4. ve 5. sınıf öğrencileri arasında resim; 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında şiir ile lise ve dengi okulların öğrencileri arasında da kompozisyon yarışmaları düzenlenmiştir.
Yarışmalarda illerde ilk üç dereceye girerek Ankara’ya gönderilen eserler, Bakanlığımızda oluşturulan Değerlendirme Kurulları tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler belirlenmiştir. Dereceye giren öğrenciler velileri ile birlikte 19-22 Mart 2008 tarihleri arasında Ankara’da konuk edilecek, ayrıca öğrencilere para ödülü ve çeşitli hediyeler verilecektir.

2008 yılı Nevruz etkinlikleri çerçevesinde 19-22 Mart 2008 tarihleri arasında Ankara’daki kutlamalar için; (Adana, Ağrı, Burdur, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Manisa, Muğla, Muş, Ordu, Tokat, Tunceli, Kırıkkale, Bartın, Yalova ve Düzce) toplam 20 ilden davet edilen (her ilden 1 öğretmen ve 4 öğrencinin katılacağı) 100 kişilik grup ile “Türk Kültüründe Nevruz” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 12 öğrenci ve velilerinden oluşan 24 kişi, kendileri için hazırlanan ve aşağıda yer alan gezi programı ile Nevruz etkinliklerine katılacaklardır.