YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Kırıkkale’de Mevlânâ Etkinliği (12 Eylül 2007)

Kırıkkale’de etkinliğin yapılacağı 12 Eylül 2007 tarihinde Müjdat ÖZBAHÇIVANOĞLU (Daire Başkanı) ve Erol EVCİN (Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı) Kırıkkale Belediye Başkanı Sayın Veli KORKMAZ’a bir nezaket ziyaretinde bulunmuşlar ve etkinlik hakkında kendisine bilgi sunmuşlardır. Kırıkkale’de etkinlik iki aşamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinliğin birinci aşaması 12 Eylül 2007 Çarşamba günü 15.00-17.30 saatleri arasında İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Mevlana ve Toplum Paneli” ile başlamıştır. Panelde oturum başkanlığını Prof.Dr. Ali Birinci yapmış, konuşmacı olarak Prof.Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU (Kırıkkale Üniv.Fen-Edb.Fak.Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı) “Mesnevi’de İnsan ve Toplumsal Dayanışma”; Kültür Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Nazif ÖZTÜRK “Anadolu’da Mevlana Sevgisi”; Doç.Dr.Hicabi KIRLANGIÇ “Mesnevi’de Halka Eleştirel Bakış”; Doç.DR.Derya Örs “Bir Halk Adamı Olarak Mevlana” başlıklı tebliğleri ile yer almışlardır.

Etkinliğin ikinci aşaması aynı gün akşam saat 21.45’den itibaren 3.500 kişilik 17 Ağustos Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda devam etmiştir. Belediye Başkanı Sayın Veli KORKMAZ’ın etkinliğin anlam ve önemini belirten konuşmasını takiben Prof.Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU Mevlana hakkında 25 dakika süren tebliğini sunmuştur. Bunu Mevlana ve Mevlevilik hakkında bilgi veren bir sine-vizyon gösterisi takip etmiştir. Bu gösterinin ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun dinletisi eşliğinde sema ayini icra edilmiştir. Yaklaşık olarak iki saat süren etkinliğe halkın büyük bir ilgi gösterdiği görülmüştür.

Etkinliklere Kırıkkale Milletvekili Sayın Mustafa ÖZBAYRAK, Vali Sayın Mustafa B. DEMİRER ve İl Emniyet Müdürü Sayın Salim AKÇA da iştirak etmişlerdir.