YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Çankırı’da Mevlânâ Etkinliği (16 Eylül 2007)

Çankırı’da 16 Eylül 2007 tarihinde düzenlenen etkinlik öncesinde akşam Müjdat ÖZBAHÇIVANOĞLU (Daire Başkanı) ve Erol EVCİN (Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı) İl Kültür Turizm Müdür Sayın Mustafa Kemal KARATATAR ile etkinlik hakkında fikir alışverişinde bulunmuşlardır. Çankırı Valisi Sayın Ali Haydar ÖNER ve Çankırı Belediye Başkanı Sayın İrfan DİNÇ ile de etkinlik öncesinde görüşme imkânı bulunmuş ve kendilerine etkinlik hakkında bilgi sunulmuştur.

Etkinlik programı akşam saat 21.30’da 350 kişilik Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Sayın İrfan DİNÇ’in ve Vali Sayın Ali Haydar ÖNER’in etkinliğin anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla başlamıştır. Ardından Prof.Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU (Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı) etkinlikte hazır bulunan halka “Mevlana’nın Hayatı ve Felsefesi” hakkında 25 dakika süren tebliğini sunmuştur.

Etkinlik, Mevlana’nın hayat hikayesini ve Mevleviliği anlatan bir sine-vizyon gösterisinin ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun dinletisi eşliğinde sema ayini ile devam etmiştir. Etkinlik yaklaşık olarak iki saat sürmüştür. Çankırı halkı etkinliği büyük bir ilgiyle takip etmiştir.